Falsterbo Golfklub se

fyrvägen 34, 239 40, falsterbo sweden

Den tredje äldsta golfklubben i Sverige och en av få riktiga linksbanor i Norden. Här kan vi erbjuda en ovanligt vackert belägen och utmanande 18-håls linksbana som enligt Golf Digest är Sveriges andra bästa bana.

Falsterbo är klassisk mark i svensk golfhistoria.
Klubben bildades redan 1909 och är därmed den tredje äldsta i Sverige. Falsterbo upptäcktes som badort omkring sekelskiftet och det resulterade bl a i byggandet av järnvägen till Falsterbo 1904 och av hotell Falsterbohus som stod färdigt 1908. En av sommargästerna, malmöbon Erik Schweder, hade som ung varit i England och kommit i kontakt med golf. Den 21 oktober 1909 sammanträdde för golfspel intresserade personer på Hotell Kramer i Malmö. Under ordförandeskap av direktör Ernst Lindahl, Röder Prick, beslöt de att bilda Falsterbo Golfklubb. I Sydsvenska Dagbladet meddelades denna viktiga nyhet med följande kommentar: Golfspelet kan nämast liknas vid biljardspel i det fria och har den stora fördelen att det idkas av både gamla och unga, damer som herrar, såsom förhållandet är i England.
  
Beslut om ombyggnad av samtliga greener
Det under 1980-talet lavinartade ökande golfintresset - och den därmed kratig ökade belastningen på banan - ledde så småningom fram till beslutet om en ombyggnad av samtliga greenområden under åren 1995-2001. 2003 stod Falsterbo åter som värd för en stort internationell evenemang i form av svenska PGA-mästerskapen inom ramen för Europatourens Challenge Tour. Sydafrikanen Titch Moore vann. I damernas tävling segrade Falsterbos egen Filippa Helmersson.
 
Målsättningen är att även i framtiden ställa vår unika bana till förfogande för internationella tävlingar även om banan och dess belägenhet begränsar möjligheterna att ta emot stora publikskaror.

Kilde: http://www.falsterbogk.se/

topphoto

Address

Falsterbo Golfklub
Fyrvägen 34, 239 40, Falsterbo
Sweden

Phone

040-47 00 78

Email

info@falsterbogk.se

Web

http://www.falsterbogk.se/

Info

Architect: Robert Turnball
Founded: 1909
Price: 1000,- SEK
Price buggy: 300,- SEK

Public: Yes

 

review_imagereview_imagereview_imagereview_imagereview_imagereview_imagereview_imagereview_image

Holes: 18 │ Par: 71 │ Length: 5313 │ Slope: 123 │ Course rating: 71,8
Request advertisement - List your property!

Players review of this course...

> played Tuesday, August 21, 2018 // written Saturday, September 1, 2018 06:06 HCP 15,7

Reviews of this course...

Book a place to stay

Booking.com

Advertisement

advertisement
advertisement
Request advertisement - Click here!