Hooks Golfklubb se

jönköpingsvägen 24, 560 13 hok sweden

Hooks Golfklubbse

Rate this course!
Holes: 36
top_photo
Booking.com
Request advertisement - List your property!

Address

Hooks Golfklubb
Jönköpingsvägen 24, 560 13 Hok
Sweden

Phone

+46 393 214 20

Info

Founded: 1941
Public: Yes

Den 16 juli 1941, mitt under brinnande världskrig, samlades några trogna Hookgäster, sex herrar och tre damer, på Herrgårdspensionatet och bildade Hooks Golfklubb. Samma år blev klubben medlem i Svenska Golfförbundet. De var entusiaster som spelat på den lilla golfbanan med endast fyra hål som byggdes 1934. Två år senare utökades banan med ytterligare två hål. Intill banan fanns också en timrad klubbstuga.

Arbetet fortsatte med att bygga ut Parkbanan till 18 hål. Samtidigt färdigställdes en korthålsbana med nio hål utmed Hokaån, söder om Herrgården. Det var en av Sveriges finaste korthålsbanor och en verklig tillgång för både medlemmar och greenfeegäster.

1984 färdigbyggdes Parkbanan till nuvarande 18-hålsbana. Golfanläggningen kunde därmed ståta med en fin bana, komplett med korthålsbana och nybyggd drivingrange.

1987 fanns också sju nya provisoriska hål på den mark där man senare skulle bygga Skogsbanan. Dessa hål användes som en nyttig övningsbana. 1991 stod de första nio riktiga hålen klara på Skogsbanan. Samma år firade klubben sitt 50-års jubileum.

1992 öppnades de sista nio hålen på Skogsbanan. Den är mycket annorlunda jämfört med Parkbanan och båda banorna gör skäl för sina namn. Parkbanan är öppen och vacker medan Skogsbanan löper mellan höga granar. Båda banorna har sina klurigheter och många knepiga vattenhinder.
 

review_imagereview_imagereview_imagereview_image

Source: http://www.hooksgk.se/

Reviews of this course...

Book a place to stay

Booking.com